30 maart 2014

Let's play!

Vandaag stappen we weer eens op de fiets en ook de camera nemen we mee. We gaan lekker van het perfecte voorjaarsweer genieten. Als de koningin zit Utah in het mandje op de fiets.

We stoppen tussendoor bij een leeg weiland en wat is het fijn om weer lekker op je gat in het gras te kunnen
zitten! :-) Utah geniet van haar fleece frutsel en het lente gras. Op de route naar huis stoppen we bij de
Plas van Alle Winden en neemt Utah nog even een frisse duik. Lekker afgekoeld kan ze het laatste stukje naar huis dan wel naast de fiets meelopen. Haar dag kon niet meer stuk!
  
 (aanklikken voor groter formaat)
22 maart 2014

Wandelen in Hooge Vuursche

Afgelopen donderdag hebben we een hele leuke dag gehad met Sylvia en Sandy. Sylvia is jarig dus maken we er een feestje van. We beginnen bij aankomst met verse muntthee en appeltaart. Daarna gaan we wandelen in het losloopgebied van Hooge Vuursche.

Het blijft een favoriete wandelplek! Een mooi en oud bos met verschillende vijvers waar Utah en Sandy dankbaar gebruik van maken. Het was dan ook wel erg goed weer, mijn bestelling was gehoord! :-) We nemen nog even een pauze op een bankje in de zon terwijl de hondjes nog wat badderen of relaxen. Ze kunnen elkaar goed bezig houden, heeft de één een stok, dan wil de ander hem ook en visa versa. Voor twee pittige dames, die beide het kaas niet van hun brood laten eten, gaan ze goed met elkaar om. Een enkele keer veranderen we ze zelf eventjes van gedachten en dat wordt dan ook wel geaccepteerd.

Na de wandeling bestellen we een heerlijke lunch, die we lekker op het terras, in de zon opsmikkelen.
Met twee hondjes die voldaan neerploffen en een tukkie doen. Terug bij de auto zitten we eigenlijk, wel gezellig natuurlijk, onze tijd te verkletsen en staan we beide behoorlijk in de file. Maar dat nemen we dan maar voor lief!

 
Hooge Vuursche Utah & Sandy - 20 maart 2014 from Liannevo on Vimeo.
17 maart 2014

Haarlemmermeerse bos

Het plan voor zondag was oorspronkelijk net even anders. We hadden een wandeling in het Amsterdamse bos op de planning. Voordat we richting het bos gingen, zijn we nog even naar twee spottersplaatsen rondom Schiphol geweest. Het was zo mooi helder weer, dachten we....! Eenmaal bij Schiphol trok er een dikke laag bewolking op en stond er een erg frisse wind. Toch hebben we nog wat foto's gemaakt. De weg naar het Amsterdamse bos was te ingewikkeld, een aantal wegen waren afgezet door werkzaamheden. We gaven het op en vonden een alternatief in het Haarlemmermeerse bos.

Om deze compilatie hebben we erg gelachen. Het zielige en gefrustreerde geluid wat ze maakte en de uitdrukkingen van Utah spraken boekdelen, maar ze heeft de bal uit het water gevist. Helemaal HAPPY! :-)

                                                                                                    Blije gup!


   (aanklikken voor groter formaat)
12 maart 2014

De Zeven Dwergjes

Na het schapen drijven hebben we nog even de "Savanne van Monster" onveilig gemaakt met "de Zeven Dwergjes". Door het laagstaande zonnetje viel er een mooi licht op de dijk, waardoor het net leek of we ons in een warme en zonnige savanne bevonden. Nu was het ook, voor de tijd van het jaar, heerlijk weer met een graad of 17 aan de kust.

Alle zeven Spetsjes op een rij.......

Cody

Utah
Nalle
 Tindra
Tiny

Oscar
Bill
Sfeerplaatje
 (aanklikken voor groter formaat)
9 maart 2014

We kunnen weer aan de arbeid

Eindelijk, het schapenveld is weer lekker droog aan het worden. Dat betekent dat we na een stop van bijna drie maanden weer aan de slag kunnen bij de schapen. Daar hebben we weer heel veel zin in!

Om te beginnen mag ik met Ciro, Aussie van Peet en Jolanda, nog even het veld op. Peet geeft aan wat ik beter kan doen, meer op afstand werken en zelf minder lopen. Leuk om een keer met een andere hond samen te werken.

De aanwezige honden moesten wel allemaal weer even wennen en waren de draad een beetje kwijt. Werken op het grote veld was voor nu iets te veel van het goede. Dus samen met Utah en Peet de schapen naar het trainingsveld begeleid en netjes in kleine groepjes verdeeld over de pennen. Dit deed Utah dan weer keurig netjes! Zo trainen we op het kleine veld nog even verder en frissen het geheugen van baas en hond weer op. Dat ging helemaal zo gek nog niet. Volgende week gaan we weer verder met waar we in december gestopt zijn, opwerken. Daar zit nog een grote uitdaging in maar we gaan ervoor!
(aanklikken voor groter formaat)
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive