29 juni 2017

Loonse en Drunense duinen

Zondag hebben we een mooie wandeling gemaakt over de Loonse en Drunense duinen in Kaatsheuvel. Wat heeft ons landje toch ook mooie natuur. Utah was helemaal in haar element, racen door het bos, over het zand en lekker afkoelen in de grote vennen want het was nog best warm, een beetje benauwd zelfs. Natuurlijk komt ze ook weer met gevaarlijk grote stokken aan en kijk haar dan lonken naar de camera! Helemaal trots en ik vind het niet zo fijn. Of ze dat niet weet! Daarna moest ze hem verplicht weer laten liggen, tot grote ergernis :-) Na afloop nemen we een lekker fris drankje en een heerlijke pannenkoek bij de Roestelberg.
 
 
 (aanklikken voor groter formaat)
19 juni 2017

Workshop Treibball

Gisteren hebben we weer eens lekker kunnen Treibballen. Leuk dat het was en Utah heeft er nog steeds heel veel plezier in! De workshop is georganiseerd door 'De vrienden van de Västgötaspets' en de juf voor deze dag is Ingrid. We maken gebruik van de Stoethoeve in Soest. Na een introductie van de deelnemers en een stukje theorie van Ingrid gaan we aan de slag. De Spetsjes en baasjes hebben er veel zin in! Gelukkig kunnen we, in verband met de hoge temperatuur, gebruik maken van een mooie binnenbak. In twee groepen gaan we aan de slag. Eerst de "push" aanleren (duwen tegen de bal) en later de "come bye" en "away" (link en rechts om de bal sturen). Voor Utah en mij zet Ingrid steeds een andere opdracht neer om te doen, tenslotte kunnen we de basis al dromen. Aan het einde van de middag gaan de (meeste) Spetsen nog even helemaal los! Met wat leuke tips van Ingrid gaan we weer naar huis. Het was weer een super geslaagde en goed verzorgde dag!
Treibball workshop - Vrienden van de Västgötaspets 18062017 from Liannevo on Vimeo.
3 juni 2017

Hoopers

Wekelijks Hooperen we er lekker op los! We kijken er altijd naar uit. Soms gaat het héél goed en soms bakken we er wat minder van. Mijn voeten wijzen de verkeerde kant op, ik gebruik een verkeerde aanwijs arm, of ik draai te snel of te langzaam weg. Ook heeft Utah soms te veel afleiding en andere beloningsvoertjes van de andere baasjes op de loer. Maar als dat zo is, gebruik ik nu een balletje voor de focus, dat doet meestal wonderen. Er komt nog heel wat bij kijken om het goed te doen en dat maakt het zo leuk! Deze les gaat, zonder balletje, toch best heel goed en Norbert is ook mee, met filmcamera, leuk! We starten met wat korte techniek oefeningen en daarna worden de parcourtjes meer uitgebreid en komt er wat meer afstand in. Als allerlaatste beloning dan toch een keer de bal, ik had hem natuurlijk wel bij me en dat was Utah echt niet ontgaan!

Tip: Het filmpje helemaal kijken, dan zie je ook wat er niet helemaal goed ging.... :-)

Spets Utah Hoopers training 24 05 2017 from Liannevo on Vimeo.

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive