24 maart 2016

Wedstrijd Treibball

Op zondag 20 maart wordt er een wedstrijd georganiseerd door Treibball Nederland bij HS Duet in Heemstede en wij doen ook mee! Het is onze tweede wedstrijd Treibball.

We doen mee in niveau A (in groep 3 en 4). Bij het verplichte onderdeel in niveau A liggen er drie ballen in driehoekige vorm op 10 meter afstand van het 'doel' in het veld en deze ballen moeten in de juiste volgorde en binnen de tijd (2 minuten) naar het 'doel' gedreven worden. Handler staat hierbij in het doel. Er worden twee rondes gelopen, de gemiddelde tijd van deze rondes wordt als (totaal) score opgenomen.

Bij het spel onderdeel, wat uit verschillende varianten kan bestaan, wordt vandaag 'parcours lopen'. Hierbij is het de bedoeling dat de hond met de bal een uitgezet parcours gaat lopen door genummerde poortjes én ook weer binnen de tijd. Voor niveau A zijn het 4 poortjes in 5 minuten. De handler loopt met de hond mee in het veld en geeft commando's om de bal naar de juiste richting te krijgen in de juiste snelheid.

Het was een gezellige dag samen met ons clubgenootje en trainer van onze hondenschool. We eindigen in onze klasse bij beide onderdelen op de eerste plaats! Utah heeft beide onderdelen een model rondje gelopen. Toeval? Of heeft de gedisiplineerde training van de afgelopen paar keer toch zijn vruchten afgeworpen?:-) Ze kan het héél goed en heel fanatiek maar ze kan ook héél goed jolig doen! Ondanks dat ik helemaal niet zo competitief ben ingesteld, ben ik wel trots op het resultaat en vooral dat ze heeft laten zien dat ze ook in één keer, als het echt moet én op een vreemd veld, perfect kan lopen. Met twee bekers en goed gesponsord door Prins petfoods gaan we weer naar huis.

Inmiddels zijn ook de totale uitslagen bekend van de groepen samen. Bij het verplichte onderdeel eindigen we in het totale overzicht op de vierde plaats met 29 seconden en bij het spel onderdeel eindigen we op de 5e plaats met 59 seconden.

Foto's en het filmpje zijn gemaakt door onze supportende trainer John Floor, bedankt!

Even afkijken...spannend! :-)
Utah in actie!
Kiki in actie!
 Knappe koppies!

Met de prijzen...
 


Filmpje van het Verplichte Onderdeel 0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive