20 december 2015

Hoopers

Wat is het leuk! Inmiddels hebben we, onder goede en fijne begeleiding van Gerdine, Hond in Aktie, het eerste lesblok alweer achter de rug en het gaat heel goed.

De lessen zijn heel opbouwend, het leren herkennen van de voorkomende onderdelen en het aanleren van de commando's is het eerste vereiste. We gebruiken, in het begin, een target als hulpmiddel om naar het juiste punt te sturen en ook om de snelheid op te bouwen. Nu, na zo'n twaalf lessen, worden de afstanden van de Hoopers steeds een stukje groter (verder uit elkaar). We krijgen daardoor een mini parcourtje met iets meer onderdelen (hoopers, hekje, ton) en onze eigen standplaats veranderen we naar een andere positie om de hondjes te leren op afstand te (gaan) werken.

Soms valt het kwartje direct en soms moeten we even een stapje terug doen. We hebben er veel plezier in! Het blijft toch bijzonder, Utah doet, wil en kan (bijna) alles en altijd met dezelfde overgave en enthousiastme. Ik realiseer me dat ik een gouden (werk)hondje heb....

Van ons trainingsmaatje Anita heb ik een paar foto's gekregen. Deze zijn nog van één van de eerste lessen. Als het weer langer licht is volgt een nieuwe update.

Foto's van Anita:

(aanklikken voor groter formaat)

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive