18 oktober 2015

Schapendrijven

Zaterdag is weer een feestje voor Utah! Vanmiddag komt namelijk haar grote vriend, Dude, op visite en mogen ze beide schapendrijven. Deze keer is Utah héél blij om hem te zien maar Dude heeft even geen tijd, hij wil eerst even op onderzoek uit in huis. We blijven lachen om het stelletje! :-) We drinken gezellig een kopje thee met wat lekkers en zo te horen vermaken de Spetsjes zich prima. Na een uurtje is er voor even rust in tent, Utah ligt op schoot en Dude lekker onder de tafel onder mijn voeten. Dude houdt wel van een kriebeltje ;-) Tegen vier uur gaan we naar de schaapjes waar we eerst met de hondjes een (uitlaat) rondje lopen over het veld aan de overkant.

Utah is als eerste aan de beurt en ze laat er ook geen gras over groeien! Het opwerken* blijft lastig maar we blijven het proberen, dat is onze uitdaging, afgewisseld met lekker een stukje lopen met de schapen. Bij het opwerken blijft de snelheid van Utah een lastig dingetje. Utah heeft maar twee versnellingen en langzame en een (te) snelle. Daarbij wil ik haar te veel helpen. Kijk maar naar het filmpje dan is het misschien beter te begrijpen! :-)

Dude gaat fanatiek van start! "Dude gaat Femke even wakker maken" zegt Peet met een grote glimlach. Ook zij hebben heel lekker gelopen. Klik hier voor het filmpje.

Paplam 'Kneusje' blijft een bijzonder schaapje. We denken dat hij zich soms meer een hond dan een schaap voelt. Dat is ook niet gek als je met honden grootgebracht bent. Dude en Utah proberen samen hem te drijven, het lukt ze niet en ze snappen er niks van :-)

*Opwerken: Het is de bedoeling dat Utah samen met mij achter de schapen loopt en dat de schapen dus van ons af gaan in plaats van naar ons toe.


Schapendrijven Spets-Utah 17 oktober 2015 from Liannevo on Vimeo.

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive