9 juni 2014

Groeten uit Zwitserland!

Vorig jaar beviel Zwitserland ons zo goed dat we dat graag nog eens over wilden doen. We hebben veel gewandeld en genoten van het uitzicht op ons balkon. Het weer was perfect. Zon, wat bewolking en rond de 20 graden. Wat we vorig jaar door de hitte niet konden doen, konden we nu wel doen.

We wandelen veel langs het spoor en de Walensee naar Walenstadt vanaf het park. We scoren nog wat stukken drijfhout om thuis mee te hobbyen. Deze wandeling is voor Utah favoriet! Bij de "strandjes" die we onderweg tegen komen krijg ik standaard een 'ruk' aan mijn arm. Er moet even gepoedeld worden!

In Mels gaan we op zoek naar de mooie omgeving van de Chapfensee. De rondwandeling is erg mooi! Veel mensen maken gebruik van de BBQ's om het meer. Het ruikt heerlijk maar wij houden het bij een eenvoudige picknick ;-)

In Amden gaan we naar de dezelfde plek als vorig jaar. De route met de auto omhoog door de bergen is erg mooi en de uitgezette wandeling net zo!

We proberen in Betlis de Seerenbachfälle (waterval) te bereiken. Deze wandeling blijkt verder dan we dachten, wandelen kun je hier echt eindeloos! Omdat we in de ochtend al een flinke sightseeingtour per voet hadden afgelegd besluiten we na een km of 3,5 toch maar om te keren. De route is mooi, langs de rotswand en het water van de Walensee maar geen waterval voor ons.

Omdat we dicht tegen het inimini landje Liechtenstein zitten rijden we een rondje door het banken paradijs in Saduz. Daarna zakken we af naar het zuiden richting Lugano. Dwars door een prachtig hooggebergte. Maar opschieten deed het niet met al dat geslinger en hoogteverschil. Als eindpunt stoppen we bij San Bernadino (tegen Italië), een (nu) verlaten wintersportplaatsje op zo'n 2 km hoogte. De wandeling door de sneeuwresten was heerlijk fris en Utah genoot met volle teugen. Sneeuw!!! 

In Bad Ragaz gaan we op zoek naar de Tamina kloof. Deze blijkt (denken wij) moeilijk bereikbaar met de auto. Een erg smalle weg, met het zeer wilde water van Tamina in de naast gelegen afgrond, zou ons bij de ingang van de kloof moeten brengen. We kijken het even aan en als we zien dat dit ook nog eens een twee-richtingsweg is wagen we het maar niet en gaan we wandelen op de Flumserberg!

We hebben een heerlijke week gehad "mit unserem kleine Wolf"!Groeten uit Zwitserland (trailer) from Liannevo on Vimeo.

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive