17 oktober 2013

Treibball

Op dinsdagavond trainen we Treibball. Het is nu te donker om foto's te maken of te filmen dus dit wordt een tekstuele update met een sfeerfoto voor het idee ;-) 

Utah is met Treibball, net als bij de andere sporten, erg fanatiek en loopt graag lange en rechte lijnen. Dan kun je lekker hard lopen! Om het wat moeilijker en afwisselender te maken zijn we nu aan het oefenen om samen een parcourtje te lopen. Een filmpje zou het beeld hierbij een stuk makkelijker maken. Om toch een beeld te kunnen vormen zal ik het proberen uit te leggen. Utah zit achter de bal, ik loop vervolgens zelf achteruit en ik draai tussen de uitgezette pionnen door. Utah moet naar mij toe lopen en hierbij steeds heel goed op mijn looprichting letten en door middel van het commando "out" laat ik haar steeds weer in een rechte lijn met mij achter de bal staan als we van richting veranderen en gaan we weer verder.

Voor wedstrijden op beginnersniveau moet de hond in maximaal 2,5 minuut 5 ballen naar het goal drijven. Deze ballen worden één voor één in het veld gelegd. In de niveaus die volgen worden er steeds meer ballen in het veld gelegd, deze liggen dan bij de start wel al bij elkaar in het veld.  Het startersniveau is voor Utah een makkie. Ook wanneer er meerdere ballen bij elkaar in het veld liggen gaat het haar goed af. Dinsdag hebben we veel geoefend op het links en rechts om de bal sturen. Dit vindt Utah best lastig omdat ze te een beetje te ongeduldig is om op te letten welke kant ik aangeef. Ze wil gewoon zo snel mogelijk achter de bal gaan zitten. Heel goede oefening voor haar zelfbeheersing dus! Eigenlijk is het ook wel vreemd want met het schapen drijven heeft ze daar totaal geen moeite mee. Na een half uur zat het koppie vol en zijn we na een balspelletje voor de ontspanning even de G&G op gaan frissen. Ook G&G blijft ze leuk vinden en dit doet ze, ondanks de verschillende sporten die we doen, nog steeds erg netjes. Het is zo'n super hondje om mee te werken!

Binnenkort wordt er op onze hondensportvereniging een promotiefilmpje gemaakt en hier zullen we ook onze bijdrage aan leveren. Wie weet binnenkort dus toch wat beeldmateriaal!

Meer weten over Treibball? Klik hier.
(Telefoon foto - aanklikken voor groter formaat)

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive