23 september 2013

Clubmatch VVN 2013

Zondag is de clubmatch van de Västgötaspets Vereniging Nederland gehouden in Hoenderloo.
Op de valreep had ik Utah ingeschreven. Showen is iets wat we eigenlijk nooit doen maar in de buitenlucht en met de gezellige leden van VVN is het toch wel erg leuk om aan mee te doen. Zo zie je ook de andere leden en hun Spetsen natuurlijk weer eens. De vorige clubmatch deden we ook mee, toen viel Utah nog net in de puppyklasse en haalden we een 'Veelbelovend' als beoordeling.

Deze keer liepen we mee in de 'open klasse' samen met 7 "concurrent Spetsen". Om een klein beetje voorbereid te verschijnen hadden we wel wat getraind om met name het 'staan' voor de keurmeester een beetje soepeltjes te laten verlopen. Een goede presentatie telt tenslotte ook mee. Dat ze naar me op zou kijken in de ring kon ik niet voorkomen, dat is ook niet raar na 2,5 jaar gehoorzaamheidstraining. Het blijven staan duurt vaak allemaal te lang voor Utah, zo ook vandaag maar met wat wisselen van kant en een hoop gedroogde lever stukjes kwamen we een heel eind. Met een keurig rapport werd ze derde geplaatst in de open klasse en daar zijn we natuurlijk trots op! Hiermee hebben we de eerste 'uitmuntend' beoordeling gescoord. Het rapport vind je op de pagina 'activiteiten'.

Na afloop zijn we zelf nog gaan wandelen in Het Leesten in Ugchelen. Via het omheinde honden bos bereik je een natte neuzen route door bos en hei. Een leuke afwisselende wandeling. Hierna zochten we ons hotel op en was Utah al snel in een hele diepe slaap. Vanmorgen, na het uitgebreide ontbijtbuffet, hebben we een wandeling gemaakt door de Kootwijkerduinen (Kootwijk) waarna we weer naar huis gereden zijn. Thuis ligt nu een tevreden hondje dromend in haar mand! :-)


Wandelen in Het Leesten en de Kootwijkerduinen:

(aanklikken voor groter formaat)

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd!!
    Super leuk........
    En natuurlijk mag je super trots zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive