4 oktober 2019

Op avontuur

In september hebben we een super leuk uitstapje gemaakt. We hebben voor vijf dagen een camperbusje gehuurd en wat was het leuk! We starten op Texel. Hoewel we er goed bekend zijn, is het bij uitstek geschikt voor een paar dagen kamperen. Zo relaxed, net vakantie. We hadden de fietsen ook meegenomen dus het busje mocht lekker op de camping in De Koog blijven staan. Ideaal en Utah wordt helemaal enthousiast van de fiets. Mee,mee,meeee...!! Heel wat km’s fietsen we daar met leuke stops en gezellige restaurantjes. Utah is bekaf van alle indrukken..... :-) We treffen het enorm met het weer. Na een bezoekje aan het strand bij de vuurtoren verlaten we Texel en we gaan via de Afsluitdijk richting de Veluwe. Met een campertje is het tenslotte wel heel leuk om een toertje te doen. De laatste twee dagen staan we in Nunspeet op een natuurkampeerterrein midden in het bos. Tegen schemer vliegen de vliermuizen af en aan en in het donker horen we de uilen roepen, geweldig! Een paar spatjes regen mocht de pret niet drukken en binnen is het super knus. Ik denk dat Utah een volgende keer weer héél graag mee wil op avontuur! 
(Aanklikken voor groter formaat)
24 januari 2019

Winterweer

Dat was een weekje genieten van het winterse weer! Zondag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt bij de Soesterduinen (Soest). Een heldere koude dag met een heerlijk zonnetje! De drukte viel ons alles mee. We moeten er een stukje voor rijden maar het blijft een favoriet gebied van ons. Dinsdag zou er sneeuw gaan vallen en dat gebeurde ook, super leuk. Het is altijd maar afwachten zo vlak langs de kust. Ik zorgde dat ik op tijd naar huis kon gaan om Utah blij te kunnen maken met een wandeling in de sneeuw. Blij was ze zeker! Rennen, rollen, schuiven, sneeuwballen vangen en stiekem wat sneeuwhappen en opeten tussendoor. Een paar (telefoon)sfeerplaatjes om het bericht compleet te maken...
                                                    

(aanklikken voor groter formaat)

15 januari 2019

Dog Worker


Wie jarig is krijgt cadeautjes toch!?
Omdat Utah zo netjes en beheerst kan puzzelen tegenwoordig had ik bedacht dat we het wel wat moelijker kunnen maken. Ik heb daarom gekozen voor de Dog Worker van Nina Ottoson. (Zweeds, wel toepasselijk! :-) Er zijn veel verstopplekjes voor voertjes en ook de draaischijf in het midden maak het net een stukje uitdagender. We gaan aan de slag en er is bij Utah toch even wat frustratie. De verschuifbare blokjes kunnen er namelijk niet uit en Utah is hiervan moeilijk te overtuigen. Hoe ik ook probeer de aandacht te verleggen, ze blijft het proberen. Kleine aanhouder! Toen ben ik overgegaan tot het uitspreken van "nee" en er gebeurt iets grappigs. Ze kijkt mij aan en loopt weg. Ze is er meteen helemaal klaar mee. Daar moet ik erg om gniffelen. Utah wil namelijk helemaal geen hulp van mij met puzzelen, eigenwijs als ze is. De volgende dag weer een nieuwe poging. Enthousiast begint Utah weer met de puzzel en echt waar, zonder het eruit proberen te halen van de blokjes! De draaischijf hebben we even laten zien en dat doet ze meteen na. Nu kan ze dus weer lekker puzzelen zonder mijn bemoeienis! :-)
(aanklikken voor groter formaat)

9 januari 2019

Hoera!

Hiep Hiep Hoera Utah is vandaag 9 jaar geworden! 

We feliciteren natuurlijk ook de vijf broertjes en vier zusjes met hun 9e verjaardag en hopen dat we nog lang van deze lieve maatjes mogen genieten! 
(aanklikken voor groter formaat)

24 december 2018

Season Wishes

Fijne feestdagen en een heel goed nieuwjaar toegewenst!
(aanklikken voor groter formaat)
15 december 2018

Dan is het ineens alweer december

De tijd vliegt voorbij, de kerstboom staat alweer te shinen in de huiskamer! Ondertussen wandelen we lekker door, want dit is natuurlijk wel de perfecte temperatuur voor de stevigere rondes. Utah is weer in haar element. Kijk haar staan, de "winterjas" is op zijn mooist! We hebben al enkele complimentjes in ontvangst mogen nemen :-) De foto's zijn van een zonnige decembermiddag, genieten!

Aan de decemberfoto wordt nog gewerkt, wordt vervolgd!

(aanklikken voor groter formaat)
13 december 2018

Basketballen

Utah is gek op denkspelletjes en het maakt niet uit wat het is. Brokjes zoeken in een snuffelmat, uit de verschillende varianten van de Kong, in puzzels, werken met de neus (detectie) en zelfs basketballen is helemaal de top!

Kijk je mee?
(klik op de video)
19 november 2018

Herfst!

Ons dagelijks rondje park is nu op z'n mooist, herfst! Tegen het einde van de middag op een zonnige dag neem ik de camera mee om wat herfstsfeer "te vangen". Voor Utah een veilig "stokje" mee en we kunnen gaan. Nu is een beetje gek doen geen probleem voor Utah, de foto's zijn dus zo gemaakt. Ik krijg zelfs nog een knipoog tussendoor, kijk maar! ;-) Even poseren in het warme avondlicht wil ze ook nog wel doen in ruil voor wat lekkers en ook de eendjes worden daarna nog even vakkundig en inclusief binnensmonds kabaal het water in gejaagd. Daar horen ze thuis, volgens Utah! Tegen het donker zijn we weer thuis.
 (aanklikken voor groter formaat)
25 oktober 2018

Sunset wandeling

Ik loop een beetje achter met bijwerken van de blog maar met het vermoeden dat de zomer nu toch wel een keer echt voorbij zal zijn, hebben we zaterdag de 13e nog even een mooie 'sunset wandeling' gemaakt in Hoek van Holland met camera. De wolken deed de zon helaas al snel verbergen maar het was wel lekker zwoel :-)
 
Op weg naar huis vanuit Limburg heb ik mijn camera en lenzen een servicebeurtje laten geven en ik wilde natuurlijk graag even wat testfoto's maken. Utah met een gouden randje!
 
Overigens kan ik het bedrijf waar mijn camera nagekeken/schoongemaakt is van harte aanbevelen. Goede service en veel kennis in huis dus met een paar fijne tips weer naar huis gegaan. Chipclean in Heumen bij Nijmegen. Bedankt Bertha voor de tip!
(aanklikken voor groter formaat)

17 oktober 2018

Limburg en omstreken

Vorige week zijn wij in het zonovergoten Limburg geweest. Onderweg starten we met een wandeling door het Ulvenhoutsebos in (hoe toevallig) Ulvenhout. Met een pannenkoek achter de kiezen rijden we naar Noorbeek, onze eindbestemming. Wat is het mooi in het meest zuidelijkste puntje van ons land! De heuvels, de bossen, de dorpen, de glooiende wegen met uitzicht en natuurlijk de heerlijke Limburgse vlaaien :-) Met de Ardennen zo dichtbij maakten we een daguitstapje om langs De La Hoëgne in Jalhay te gaan wandelen. Een aanrader, hele mooie wandeling. Klimmen over de stenen en de bruggetjes over het water, echt genieten! Die kunnen we weer afvinken van het lijstje ;-) Utah vond het ook geweldig, water in, water uit en heeft de hele route, zo'n 4 uur, voorop gelopen. Terug in Limburg zijn er ook nog kilometers aan wandelpaden, door en langs de dorpen, weilanden, fruitgaarden en bossen te ontdekken en wat troffen wij het met het weer! 

Een compilatie volgt nog... 

En daar is de compilatie....
(aanklikken voor groter formaat)

5 oktober 2018

Klauteren

Op Facebook verscheen op 2 oktober jl. een leuke herinnering uit 2012 van de 'Survival dogs' Utah en haar vriendje Dude. Geheel toevallig hadden we met Femke, Dude en Zé al afgesproken om een dag later weer eens te klauwteren in de Broekpolder in Vlaardingen. Wij vonden het erg grappig! Natuurlijk hebben we ook nu weer een collage gemaakt, en wie weet komen we die later ook weer een keer tegen :-) Het was weer gezellig!
 
2012 De "broekies" in de broekpolder

2018 Zes jaar ouder en wijzer... nou ja wijzer...soms dan ;-)

(aanklikken voor groter formaat)
23 september 2018

Rondje Staelduinse Bos

We nemen je mee met een rondje door het Staelduinse Bos....
Een ideaal bos voor een wandeling met een loops hondje, er geldt een aanlijnplicht. Niet dat iedereen dat netjes doet, maar het wandelt toch een stuk rustiger. Utah is een ster in het negeren van vreemde honden maar vindt op dat moment haar fans toch wel heel leuk ;-) Door de weeks heb je het bos meestal voor jezelf, heerlijk is dat! Voor het maken van de foto's doe ik Utah heel even los en beloon haar poseerkwaliteiten natuurlijk uitbundig. Dan wandelen we weer gezellig verder aan de Flexi. Inmiddels is de loopsheid weer voorbij en nu kijken of ze het er verder ook weer zonder vervelende bijwerkingen vanaf brengt. Ze wordt natuurlijk toch een dagje ouder ;-)  
 

 (aanklikken voor groter formaat)
3 september 2018

Frisbee fun

Soms vind je onverwachts een "oude liefde" terug! De Kong frisbee kwam bij het 'uitmesten' van de auto onder een stoel tevoorschijn. Je kunt wel raden wie hier dol enthousiast van wordt! Utah is op dit moment loops en daarom moeten we onze strand en parken rondes eventjes overslaan. Nu komen we wel aan onze kilometertjes via andere creatieve wegen en paadjes maar dat is, voor Utah, toch wel wat saaier aan de Flexi lijn. De frisbee is een kadootje! Even lekker racen op het trapveldje...…
 
Officieel zijn honden er niet welkom maar daarom lekker rustig en onder schooltijd ;-)   
 (aanklikken voor groter formaat)
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive