25 oktober 2018

Sunset wandeling

Ik loop een beetje achter met bijwerken van de blog maar met het vermoeden dat de zomer nu toch wel een keer echt voorbij zal zijn, hebben we zaterdag de 13e nog even een mooie 'sunset wandeling' gemaakt in Hoek van Holland met camera. De wolken deed de zon helaas al snel verbergen maar het was wel lekker zwoel :-)
 
Op weg naar huis vanuit Limburg heb ik mijn camera en lenzen een servicebeurtje laten geven en ik wilde natuurlijk graag even wat testfoto's maken. Utah met een gouden randje!
 
Overigens kan ik het bedrijf waar mijn camera nagekeken/schoongemaakt is van harte aanbevelen. Goede service en veel kennis in huis dus met een paar fijne tips weer naar huis gegaan. Chipclean in Heumen bij Nijmegen. Bedankt Bertha voor de tip!
(aanklikken voor groter formaat)

17 oktober 2018

Limburg en omstreken

Vorige week zijn wij in het zonovergoten Limburg geweest. Onderweg starten we met een wandeling door het Ulvenhoutsebos in (hoe toevallig) Ulvenhout. Met een pannenkoek achter de kiezen rijden we naar Noorbeek, onze eindbestemming. Wat is het mooi in het meest zuidelijkste puntje van ons land! De heuvels, de bossen, de dorpen, de glooiende wegen met uitzicht en natuurlijk de heerlijke Limburgse vlaaien :-) Met de Ardennen zo dichtbij maakten we een daguitstapje om langs De La Hoëgne in Jalhay te gaan wandelen. Een aanrader, hele mooie wandeling. Klimmen over de stenen en de bruggetjes over het water, echt genieten! Die kunnen we weer afvinken van het lijstje ;-) Utah vond het ook geweldig, water in, water uit en heeft de hele route, zo'n 4 uur, voorop gelopen. Terug in Limburg zijn er ook nog kilometers aan wandelpaden, door en langs de dorpen, weilanden, fruitgaarden en bossen te ontdekken en wat troffen wij het met het weer! 

Een compilatie volgt nog... 

En daar is de compilatie....
(aanklikken voor groter formaat)

5 oktober 2018

Klauteren

Op Facebook verscheen op 2 oktober jl. een leuke herinnering uit 2012 van de 'Survival dogs' Utah en haar vriendje Dude. Geheel toevallig hadden we met Femke, Dude en Zé al afgesproken om een dag later weer eens te klauwteren in de Broekpolder in Vlaardingen. Wij vonden het erg grappig! Natuurlijk hebben we ook nu weer een collage gemaakt, en wie weet komen we die later ook weer een keer tegen :-) Het was weer gezellig!
 
2012 De "broekies" in de broekpolder

2018 Zes jaar ouder en wijzer... nou ja wijzer...soms dan ;-)

(aanklikken voor groter formaat)
23 september 2018

Rondje Staelduinse Bos

We nemen je mee met een rondje door het Staelduinse Bos....
Een ideaal bos voor een wandeling met een loops hondje, er geldt een aanlijnplicht. Niet dat iedereen dat netjes doet, maar het wandelt toch een stuk rustiger. Utah is een ster in het negeren van vreemde honden maar vindt op dat moment haar fans toch wel heel leuk ;-) Door de weeks heb je het bos meestal voor jezelf, heerlijk is dat! Voor het maken van de foto's doe ik Utah heel even los en beloon haar poseerkwaliteiten natuurlijk uitbundig. Dan wandelen we weer gezellig verder aan de Flexi. Inmiddels is de loopsheid weer voorbij en nu kijken of ze het er verder ook weer zonder vervelende bijwerkingen vanaf brengt. Ze wordt natuurlijk toch een dagje ouder ;-)  
 

 (aanklikken voor groter formaat)
3 september 2018

Frisbee fun

Soms vind je onverwachts een "oude liefde" terug! De Kong frisbee kwam bij het 'uitmesten' van de auto onder een stoel tevoorschijn. Je kunt wel raden wie hier dol enthousiast van wordt! Utah is op dit moment loops en daarom moeten we onze strand en parken rondes eventjes overslaan. Nu komen we wel aan onze kilometertjes via andere creatieve wegen en paadjes maar dat is, voor Utah, toch wel wat saaier aan de Flexi lijn. De frisbee is een kadootje! Even lekker racen op het trapveldje...…
 
Officieel zijn honden er niet welkom maar daarom lekker rustig en onder schooltijd ;-)   
 (aanklikken voor groter formaat)
12 augustus 2018

Droog droger droogst

Vorige week, voordat de regen zou komen, wilde ik graag de "hondendijk" nog even vastleggen met de camera. De dijk en (duin)omgeving zijn zó uitzonderlijk droog geworden in de afgelopen maanden. Op de voorlopig laatste warme avond, tegen het goudenuurtje, gaan we er voor. Je waant je toch net op een savanne of steppe van een warm(er) land als je je bedenkt dat het normaal allemaal groen is?! Wat zal de natuur blij zijn met een paar stevige buien! En wij ook :-)
 
(aanklikken voor groter formaat)
25 juli 2018

Sunrise Ter Heijde aan zee

Na een warme nacht zijn we vanmorgen om 05:00 uur opgestaan en naar het strand van Ter Heijde gereden. Rond 05:30 uur was het echt heerlijk op het strand en was de zon nog net niet op. Door de bewolking was er maar een kleine rode ronde bol zichtbaar maar het was zeker de moeite waard. Utah heeft uitgebreid aan ochtendgymnastiek gedaan en ligt er voorlopig heel tevreden bij. Het strand is voor ons als vanzelfsprekend maar dit is toch extra genieten op dit tijdstip.

(aanklikken voor groter formaat)
19 juli 2018

Zomer

Wat een zomers weer, het lijkt van geen ophouden te weten. Ik hoop dat de hondenbaasjes onder ons zich aan weten te passen en doen wat het beste is voor de hondjes, je leest en ziet nog wel eens anders.

Voor Utah zien deze dagen er ongeveer zo uit. Een rondje wandelen op tijd in de morgen, dan vermaken we ons verder in en rond huis en tuin. In de avond is er tijd om af te koelen op het strand en in de zee. Of we doen dit ritueeltje andersom. Zo gaat het prima en ligt ze overdag lekker te soezen in de tuin of rommelt wat met een balletje of kluifje. Je wil wel wat te doen hebben natuurlijk :-)
 (aanklikken voor groter formaat)Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive