21 maart 2018

Zoek!

Utah houdt ervan om lekker bezig te zijn, werken met haar neus behoort bij de favorieten! We doen daarom regelmatig zoekspelletjes met een balletje. Deze keer gaan we wandelen vanaf Slag Vlugtenburg en op de parkeerplaats is een mooie gelegenheid voor een zoekspelletje. De betonpalen die in de zomer op het strand staan voor diverse markeringen staan nu nog opgeslagen op de parkeerplaats. We houden wel van een uitdaging en ik maak het niet te makkelijk. Het balletje ligt 'op hoogte' en ik heb hem op goed geluk naar dat plekje gegooid. Wanneer ik het balletje niet van een afstand(je) kan verstoppen heb ik het idee dat Utah het balletje zoekt op mijn (voet)spoor. Ik merk geen verschil in het zoekpatroon van Utah maar het duurt meestal wel wat langer voordat ze het balletje vindt op deze manier. Ik zou eigenlijk wel iets meer willen doen met deze 'tak van sport'. Kijk mee en geniet ervan! :-)

8 maart 2018

Gezellige date met Gotan & Mowin

Gotan en Mowin zijn Australian Shepherds en ze zijn ook nog eens vader en zoon. Ze horen bij Anita en haar familie. Met Anita en Mowin hebben we tot afgelopen herfst Hoopers getraind en samen met Gotan gingen we vaak schapendrijven. Spontaan spreken we vanmiddag af om naar het strand in Hoek van Holland te gaan. Gotan, de oude(re) heer, wil wel een potje ravotten met Utah. Dat vindt ze wel een beetje spannend maar ook reuze interessant! Mowin heeft vooral oog voor zijn bal, die Utah echt niet te pakken kreeg. Die korte pootjes hebben soms zijn nadelen :-) Als afsluiting poseren de knapperds nog even voor een groepsfoto!
 

 (aanklikken voor groter formaat)

2 maart 2018

Prinsenbos in wintersfeer

Hoe lang is het geleden dat het zó koud is geweest en het zelfs overdag nog vriest? De nachten, aan de kust, zijn met bijna -8 en een koude wind uitzonderlijk. Utah vindt het fantastisch, wat is ze blij! Héél misschien komt er de komende nacht sneeuw, dat zou helemaal een bonus zijn op onze winterpret! De foto's zijn gemaakt in het Prinsenbos, we komen er niet heel vaak maar ik zocht een plekje voor wat foto's met een tintje wintersfeer. Utah is wel altijd erg in haar nopjes met het Prinsenbos, te horen aan het geluid dat ze maakt bij het parkeren van de auto. Oh en die stok, je kunt er iets van vinden natuurlijk, dat vind ik ook, maar stokken en ballen, het is haar leven, kijk dat koppie maar eens :-)
 
(aanklikken voor groter formaat)
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive