25 april 2016

Wie vermaakt wie

"Lie, mag ik met Utah een spelletje doen?" vraagt Joya aan mij. Utah is altijd in voor een spelletje en Joya mag kiezen welke het wordt. Ze kiest voor de wiebel flesjes. Ik zit gezellig bij ze op de grond en terwijl ik 'stiekem' een paar foto's maak vraag ik me af wie nu wie eigenlijk vermaakt.... :-)
                           
 (Aanklikken voor groter formaat)
19 april 2016

Zondag op het Rozendaalse Veld

Zondag hebben we weer een date geprikt met de 'Vrienden van de Zweedse Herder' in Rozendaal. Ook deze keer maken we een mooie ronde over het Rozendaalse Veld en het weer zorgt voor prachtige luchten en net zulke mooie foto's. Het is echt genieten met alle Spetsen en natuurlijk ook met de gezellige baasjes! :-) Er zijn zo'n vijfentwintig Spetsjes in alle leeftijden, zo verschillend en zó hetzelfde! Bedankt allemaal voor de gezellige dag!
 Klik hier voor de rest van de serie.
Bertha, Utah's "mam"
bedankt voor deze mooie foto(s)!
 
(aanklikken voor groter formaat)

13 april 2016

Gespot op de 'hondenschool'

Afgelopen zondag was er een wedstrijd behendigheid bij HSV 'De Vrije Sprong'. We doen zelf geen behendigheid meer maar het blijft natuurlijk wel leuk om even te gaan kijken en clubgenootjes aan te moedigen. Utah is gespot en op de foto gezet door Saskia. Bedankt voor de foto's!

              "Hey, wie is daar?"      
 "Ik ken jou, als je me roept doe ik mijn koppie scheef"
"Vrouwtje zegt dat ik wel wat stiller mag zijn, pfff"
"Ik voel er weer één opkomen!
Ze gaan ook zó hard, springen voor mijn neus
en het is MIJN veld Grr..wraf!"

"Oke, oke... sorry ik pas me al aan maar
alleen omdat het echt moet, lekker puh!"

"Kijk nou hoe braaf ik ben,
krijg ik nu wat lekkers? Please...."
(aanklikken voor groter formaat)

11 april 2016

Seizoen geopend

Ja ja zelfs aan de kust raakte het kwik vandaag bijna de 20 graden aan! Ondanks de wind was het er heerlijk... het strandseizoen is weer geopend, we moeten het weer delen met de "badgasten".  Utah zag meteen een uitdaging als strandwacht en ik moet zeggen we hadden een perfecte uitkijkpost.

De foto is gemaakt met mijn telefoon.
(aanklikken voor groter formaat)
1 april 2016

Hoopers update

Elke week volgen we met plezier een lesje Hoopers bij Gerdine van Hond in Aktie. Het is echt leuk en de uitdaging is groter dan het misschien doet vermoeden. Daarbij is ook de interactie tussen mens en hond interessant om onder de loep te nemen. Voorbeeldje: bij Utah lijkt het door haar vaak onstuimige gedrag met veel geblaf dat ze helemaal niet op mijn houding let maar niets is minder waar. Zet maar eens een been/voet een andere richting op in het parcours en het gaat ineens ook anders. Beter of juist minder, afhankelijk van de houding en richting natuurlijk :-) Inmiddels kunnen we al best een parcourtje lopen met een redelijke afstand tussen baas - hond. Het vak waar ik zou moeten blijven mag nog iets kleiner worden maar dat is nu net de uitdaging!

Onze trainster Gerdine heeft vorige week een filmpje gemaakt van het laatste rondje tijdens de training.

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive