18 mei 2014

Abtswoudse Bos

Vanmorgen spreken we bijtijds af bij het Abtswoudse bos in Delft met Femke en Dude. Het wordt een verkoelende wandeling met veel gespetter en geblaf! :-) Het is maar goed dat ze elkaar zo goed kunnen hebben en begrijpen want menig hond was al lang weggelopen door hun luide 'gedoe'. Utah komt met een tennisbal uit het riet, dat wordt een dolle boel. Dude maakt er een mooi spelletje van om Utah een beetje op te jutten en Utah heeft als doel de bal zo snel mogelijk te pakken voordat Dude hem heeft. Ze springt zelfs met een plons van de kant af in het water, iets wat ze normaal echt niet doet! Ze houden graag de voetjes aan de vloer en hebben graag een aflopende bodem voordat ze gaan zwemmen. Maar een beetje adrenaline doet soms wel eens rare dingen ;-). We hebben in ieder geval weer erg gelachen met onze Spetsjes!
  (aanklikken voor groter formaat)
17 mei 2014

Sprintjes door het hoge gras!

Donderdag spreken we af met Sylvia en Sandy. Ze komen naar het Westland en we gaan wandelen bij de rustige "dijk" achter de stormvloedkering. Als Sylvia aan de deur staat, vraagt Utah zich wel af waar haar vriendinnetje nu is gebleven. Als we naar de auto lopen, probeert Utah een glimp van Sandy op te snuiven.

De hondjes zitten "klaar voor de start" en al voordat het commando "vrij" volgt, sprinten ze voluit door het hoge gras. Utah lijkt wel een konijntje met haar sprongen door het veel te hoge gras. Na de wandeling lijkt het ons een goed idee om te gaan lunchen bij een strandtent. Een goed idee was het zeker, wat een heerlijk weer. Mijn wangen waren héél rood gekleurd 's avonds :-)

We drinken nog even een koel drankje in de tuin en wat zijn de hondjes ontzettend braaf geweest vandaag!
Geen enkel gekibbel gewoon lekker relaxed.
(aanklikken voor groter formaat)
11 mei 2014

De regen tikt op de ramen...

Het waait flink en het regent. Tussen de buien door naar buiten lukt niet altijd. Utah laat haar staartje een beetje hangen, kijkt naar mij met geknepen oogjes en heeft er niet echt de vaart in. Ik begrijp het, regen is stom! :-) Ik vind het wel een leuk alternatief om met dit weer binnen wat "studiofoto's" te maken. We pakken een kleedje, een lichte achtergrond en een balletje! Met dat balletje doen we een leuk trucje, pushen naar mij vanaf het kleedje. Zo scoort Utah heel wat voertjes, is ze alert en maken we wat leuke foto's!
(aanklikken voor groter formaat)
5 mei 2014

Joya helpt een handje mee

Eén mei, Joya, ons nichtje heeft vakantie. Haar mams heeft een avondje voor haarzelf en Joya wil deze avond gezellig bij Utah (maar natuurlijk ook bij Li en Norbert) doorbrengen. Ondanks dat ik helemaal niet fit ben door een opzettende keelontsteking maken we er voor haar een leuke avond van. Met Utah wandelen we naar het parkje in de wijk, de trampoline en de speeltuin. Wat een lol! Thuis spelen we memorie en kijken daarna, lekker rustig op de bank, een leuke animatiefilm en trakteren Joya op chippies en Utah krijgt natuurlijk ook wat lekkers.

De interactie tussen kinderen en honden blijft altijd interessant. Voor een kind is een hond een soort speelkamaraadje die vaak vooral moet luisteren of zich moet aanpassen naar de wensen van het kind. Nu Joya wat ouder wordt (5) kun je iets beter uitleggen waarom je beter iets wel of iets niet kan doen bij een hond. Of hoe je het anders kan doen en je ze het resultaat daarvan kan laten zien. Ze begrijpen elkaar beter en dan zijn het echte maatjes!
(aanklikken voor groter formaat)
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive